Project OOST&

Heb jij passie voor mode en oog voor kwaliteit? Altijd al je eigen kleding willen ontwerpen en maken? Hecht je waarde aan kledingreparatie en herstel? Dan is de vakopleiding medewerker naaiatelier en/of allround kleermaker iets voor jou! Elk nieuw schooljaar gaat Project OOST& weer van start. Een initiatief om mensen die een afstand ervaren tot de arbeidsmarkt op te leiden in het modevak. Een mooie opstap naar betaald werk of vervolgonderwijs.

Waarom Project OOST&?

Karin van Oosten weet als geen ander hoe mooi het modevak is. Door talentvolle mensen op te leiden in Project OOST&, wil ze hen weer toekomstperspectief bieden. Ook draagt ze met het project bij aan het behoud van het ambacht, dat onder druk staat door vergrijzing. Tot slot heeft Project OOST& tot doel om consumenten bewust te maken van eerlijke, duurzame kleding en de vervuilende kledingindustrie te ontmoedigen.

Project OOST& wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel en Gemeente Zwolle. Daardoor wordt een groot deel van de kosten voor een deelnemer gesubsidieerd. Heb je interesse? Informeer dan bij je begeleider of coach of je aanspraak kan maken op een scholingsbudget.

Wie kan deelnemen aan Project OOST&?

Karin van Oosten kan maximaal tien mensen per jaar opleiden binnen Project OOST&. Wil jij kans maken? Het project is bedoeld om mensen die een afstand ervaren tot de arbeidsmarkt een kans te geven hun draai weer te vinden in de maatschappij. Je maakt kans op deelname als:

  • je al langere tijd op zoek bent naar werk;
  • je te vroeg van school gegaan bent en nog niet echt een vak hebt geleerd;
  • je merkt dat je als vijftigplusser er niet tussenkomt als je solliciteert;
  • je als statushouder in Nederlands bent en je graag aan de slag wil in het kleermakersvak;
  • je om een andere reden afstand ervaart tot de arbeidsmarkt.

Voldoe je aan één of meerdere van deze criteria? Dan maak je kans op deelname. De belangrijkste eis is dat
je gemotiveerd bent om deze opleiding te volgen. De energie die jij in de opleiding stopt, bepaalt namelijk jouw succes.

Dus heb jij die passie voor het modevak? Dan nodigen we je graag uit om je aan te melden voor project OOST&!

Twee opleidingen

Binnen Project OOST& zijn twee opleidingen mogelijk. Welke je gaat volgen, is afhankelijk van je ervaring en vooropleiding.

Jouw kans op een baan

De waardering voor het ambacht van kleermaker is groot. Het neemt zelfs toe, omdat de consument zich st