Over Karin van Oosten

Karin van Oosten heeft zich het kleermakersvak volledig op eigen kracht meester gemaakt. Als tiener werd ze gegrepen door het ambacht. Op de oude naaimachine van haar oma leerde ze zichzelf kleding naaien, zonder enige begeleiding. Haar eerste zelfgemaakte kledingstuk resulteerde in een broek met twee linker broekspijpen. Maar de tweede poging slaagde wel; het was haar eerste op maat gemaakte broek. Met haar unieke, zelfgemaakte kleding heeft Karin de mogelijkheid zichzelf te uiten en te onderscheiden van anderen.

Loopbaan in onderwijs en mode

Karins carrière begon in het basisonderwijs, maar haar passie voor kleding kreeg de overhand. Na bedrijfsleidster herenmode, stylist damesmode werd ze docent Fashion & Design. Begin jaren 90 behaalde ze het diploma van de vakopleiding tot kleermaker, docent naaien en talloze andere diploma’s. Karin is erkend kleermaker en aangesloten bij de Stichting Verenigde Modevakscholen Nederland.

‘Haal het beste uit jezelf’

Karin houdt van haar vak en deelt het met veel plezier en overtuiging. Ze daagt mensen graag uit om het beste uit zichzelf te halen en haalt daar veel voldoening uit. Karin: “Iedereen leert op zijn eigen manier. Ik zie het als mijn taak om je te helpen ontdekken wat voor jou het prettigst werkt. Al moet ik iets tien keer uitleggen, ik doe het met plezier. Maar ik daag je altijd uit om dat stapje extra te zetten. Om de kleding op zo’n manier te maken dat je het in een winkel zou kunnen hangen en er echt trots op bent.”